Biyokütle ısıtmanın faydaları
Biyokütlenin kullanımı ısıtma sistemleri tarım, orman, kentsel ve endüstriyel kalıntıları ve atıkları, ısı ve / veya elektrik üretmek için kullandığı için faydalıdır. çevre fosil yakıtlardan daha fazla. Bu tür enerji üretiminin çevre üzerinde sınırlı bir uzun vadeli etkisi vardır çünkü biyokütledeki karbon, doğal enerjinin bir parçasıdır. karbon döngüsü; fosil yakıtlardaki karbon ise değil ve yakıt için yakıldığında çevreye kalıcı olarak karbon katıyor (karbon Ayakizi ). Tarihsel olarak, kullanımdan önce fosil yakıtlar önemli miktarlarda biyokütle şeklinde odun yakıtı insanlığın ısınmasının çoğunu sağladı.
Orman Sağlığı
Orman bazlı biyokütle tipik olarak daha düşük ticari değere sahip ağaçtan elde edildiğinden, orman biyokütlesi tipik olarak diğer kereste hasat işlemlerinin bir yan ürünü olarak hasat edilir. Biyokütle ısıtma, sağlıklı ve karlı orman yönetimi sağlayan daha düşük değerli odun için pazarlar sağlar. 2017 yılı itibariyle New England'da orman sağlığına yönelik en büyük tehditlerden biri ormandan tarıma ve kalkınmaya dönüşümdür. Harvard Forest bilim adamları 2017'de, dönüşüm yoluyla günde 65 dönüm ormanın kaybolduğunu bildirdi. Düşük kaliteli ahşap için pazarlar sağlayarak, ormanların değeri artırılır ve bu da konut veya tarıma geçiş olasılığını azaltır.
Dünyamızda biyokütle ısıtma
2003'ten beri petrol fiyatı artışları doğal gaz ve kömüre yönelik fiyat artışları, ısı üretimi için biyokütlenin değerini artırmıştır. Orman kaplamaları, tarımsal atıklar ve enerji için özel olarak yetiştirilen ürünler üretim fiyatları kadar rekabetçi hale gelir yoğun enerji fosil yakıtlar yükseliyor. Bu potansiyeli geliştirme çabalarının etkisi olabilir yanlış yönetilen tarlaların yenilenmesi ve merkezi olmayan, çok boyutlu bir çarktaki bir dişli olun yenilenebilir enerji endüstrisi. Bu yöntemleri teşvik etme ve geliştirme çabaları, Avrupa Birliği 2000'ler boyunca. Dünyanın diğer bölgelerinde, biyokütleden ısı üretmenin verimsiz ve kirletici araçları, zayıf orman uygulamaları ile birlikte önemli ölçüde artmıştır. Çevresel bozulma.
Tampon tankları
Tampon tankları, biyokütle cihazının ürettiği sıcak suyu depolar ve ısıtma sistemi etrafında dolaştırır. Bazen 'termal depolar' olarak anılırlar, sistem yüklemesinin hızla dalgalandığı veya tüm hidrolik sistemdeki su hacminin nispeten küçük olduğu tüm biyokütle kazanlarının verimli çalışması için çok önemlidirler. Uygun boyutta bir tampon tankı kullanmak, yükleme minimum kazan çıktısının altında olduğunda kazanın hızlı dönüşünü önler. Kazanın hızlı çevrimi, aşağıdaki gibi zararlı emisyonlarda büyük bir artışa neden olur. Karbonmonoksit, toz ve NOx, kazan verimini büyük ölçüde düşürür ve ünitenin elektrik tüketimini artırır.
Ek olarak, hızlı ısıtma ve soğutma döngüleri parçalara baskı uyguladıkça servis ve bakım gereksinimleri de artacaktır. Çoğu kazan, nominal çıktının% 30'unu azaltabildiğini iddia etse de, gerçek dünyada bu, 'ideal' yakıt veya test yakıtındaki farklılıklar nedeniyle genellikle başarılamaz. Bu nedenle, kazanın yüklemesinin nominal çıktının% 50'sinin altına düştüğü durumlarda uygun boyutta bir tampon tankı düşünülmelidir - başka bir deyişle, biyokütle bileşeni tamamen temel yük olmadığı sürece, sistem bir tampon tankı içermelidir. İkincil sistemin, yükleme koşullarına bakılmaksızın biyokütle kazanından kalan ısının güvenli bir şekilde uzaklaştırılması için yeterli su içermediği her durumda, sistem uygun boyutta bir tampon tankı içermelidir. artık ısı Biyokütle ünitesinden, kazan tasarımına ve yanma odasının termal kütlesine bağlı olarak büyük ölçüde değişir. Hafif, hızlı tepkili kazanlar yalnızca 10L / kW gerektirirken, çok yüksek termal kütleye sahip endüstriyel ıslak ahşap üniteleri 40L / kW gerektirir.
Biyokütle ısıtma sistemleri türleri
Biyokütle Isıtma tesisatı Avusturya'da; ısı gücü yaklaşık 1000 kW Biyokütlenin ısıtma sistemlerinde kullanımı birçok farklı bina türünde kullanıma sahiptir ve hepsinin farklı kullanımları vardır. Bir kazanı ısıtmak için biyokütle kullanan dört ana ısıtma sistemi türü vardır. Türler Tam Otomatik, Yarı Otomatik, Pelet Ateşlemeli ve Kombine Isı ve Güçtür.
Tam otomatik
Tam otomatik sistemlerde yontulmuş veya öğütülmüş atık odun, nakliye kamyonları ile sahaya getirilir ve bir bekletme tankına bırakılır. Bir konveyör sistemi daha sonra ahşabı bekletme tankından kazana belirli bir yönetilen hızda taşır. Bu oran, bilgisayar kontrolleri ve konveyörün getirdiği yakıtın yükünü ölçen bir lazer tarafından yönetilir. Sistem, kazan içindeki basıncı ve sıcaklığı korumak için otomatik olarak açılıp kapanır. Tam otomatik sistemler, karmaşık endüstriyel zorluklara kapsamlı ve uygun maliyetli çözümler sunarken, ahşabın taşınmasını değil, yalnızca sistemin operatörünün bilgisayarı kontrol etmesini gerektirdiğinden, operasyonlarında büyük bir kolaylık sunar.
Yarı otomatik veya "yük kutusu"
Yarı otomatik veya "Surge Bin" sistemler tam otomatik sistemlere çok benzer; tek fark, çalışmaya devam etmek için daha fazla insan gücü gerektirir. Daha küçük tutma tanklarına ve sistemin çalışmasını sürdürmek için personel gerektiren çok daha basit konveyör sistemlerine sahiptirler. Tam otomatik sistemdeki değişikliklerin nedeni sistemin verimliliğidir. Yanma odası tarafından oluşturulan ısı, havayı doğrudan ısıtmak için kullanılabilir veya ısının iletildiği ortam görevi gören bir kazan sisteminde suyu ısıtmak için kullanılabilir. Odun ateşi yakıtlı kazanlar , en yüksek kapasitelerinde çalıştıkları zaman en verimlidir ve yılın çoğu günü ihtiyaç duyulan ısı, yılın en yüksek ısı ihtiyacı olmayacaktır. Sistemin yılın sadece birkaç günü yüksek kapasitede çalışması gerekeceği düşünülerek, yüksek verimliliğini sürdürebilmesi için yılın büyük bir bölümünde ihtiyaçların karşılanması sağlanmıştır.
Pelet ateşlemeli
Üçüncü ana biyokütle ısıtma sistemleri türü: pelet ateşli sistemler. Peletler işlenmiş bir ağaç türüdür ve bu da onları daha pahalı hale getirir. Daha pahalı olmalarına rağmen, çok daha yoğun ve tek tiptirler ve bu nedenle daha verimlidirler. Dahası, peletlerin kazanlara otomatik olarak beslenmesi nispeten kolaydır. Bu sistemlerde peletler, tahıl tipi bir depolama silosunda depolanır ve bunları kazana taşımak için yerçekimi kullanılır. Depolama gereksinimleri, yoğunlaştırılmış yapıları nedeniyle pelet ateşlemeli sistemler için çok daha küçüktür ve bu da maliyetleri düşürmeye yardımcı olur. bu sistemler çok çeşitli tesisler için kullanılır, ancak depolama ve konveyör sistemleri için alanın sınırlı olduğu ve peletlerin tesise oldukça yakın yapıldığı yerler için en verimli ve uygun maliyetli olanlardır.